Lead Webdesigner

Is alles op het gebied van online retail jouw grote passie? En wil je graag meehelpen onze webshop nog succesvoller te maken? Dan hebben wij de baan die bij jou past!
Prénatal is direct op zoek naar een Webdesigner voor in het E-commerce team. Als Webdesigner ben je verantwoordelijk voor de vormgeving en gebruiksvriendelijkheid van de website en de online (multichannel) communicatie. Vanuit onze omnichannel strategie is onze webshop het uithangbord voor alle Prénatal winkels maar daarbij zelf ook de grootste winkel.

Jouw verantwoordelijkheden:
- Je vertaalt (marketing)campagnes tijdig door naar de webshop in samenwerking met de Digital Designer
- Je stelt de richtlijnen op en ontwerpt visuals voor onder andere de homepage, landingspagina’s, nieuwe functionaliteiten, banners en advertorials van diverse online campagnes en promoties
- Je optimaliseert het design op UX- en conversiegebied door middel van A/B testing
- Je bewaakt de leveranciersbijdragen voor advertorials en spot verdere mogelijkheden daarin
- Je zorgt voor een optimale vormgeving, waarbij je rekening houdt met conversie en usability om de eindgebruiker een geweldige customer journey te geven
- Je maakt de website inspirerend, waarmee je onze klanten verleidt om onze producten te ontdekken én te kopen
- Je bewaakt online de Prénatal huisstijl en zorgt ervoor dat deadlines gehaald worden
- Je ontwikkelt jezelf door op de hoogte te blijven van design en e-commerce trends en de behoefte van onze klant

Jouw persoonlijkheid
Je bent zeer creatief, positief kritisch waardoor je altijd ruimte ziet voor verbetering van de gebruikservaring. Je neemt hierin eigen initiatief en weet duidelijk te verwoorden waarom je bepaalde keuzes maakt. Aangezien je in een dynamische omgeving komt te werken, zijn snelheid en flexibiliteit en het kunnen werken met strakke deadlines essentieel voor deze functie. Daarnaast ben je goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van online en mobiel. Je gaat nauw samenwerken en sturing geven aan een Digital Designer en een stagiaire, maar daarnaast ook met onze Online Merchandisers, Online Marketeer en Marketing collega’s. Als Webdesigner rapporteer je aan de Manager E-commerce.

Wat wordt er gevraagd?
• Minimaal 2-3 jaar relevante ervaring als designer in een e-commerce omgeving;
• Kennis van en ervaring met Indesign, Photoshop, Figma/Sketch, HTML5 en/of CSS (op Windows)
• Salesforce Commerce Cloud ervaring is een pré
• Een portfolio met voorbeelden van jouw werk waar je trots op bent
• Ervaring en affiniteit met user experience en conversieoptimalisatie(tools)
• Heb je ervaring binnen online retail en specifiek met een warenhuis dan is dit een pré
• HBO werk- en denkniveau

Wie zijn wij?
Prénatal is dé winkel die zich richt op het verkopen van babyartikelen en alles wat daarbij komt kijken. We hebben op dit moment 54 filialen verspreid door heel Nederland, verdeeld in Megastores en Citystores. Ons Servicekantoor, Prénatal Hearts, is gevestigd in Amersfoort Vathorst.
Meer informatie kun je vinden op www.prenatal.nl.

Interesse?
Ben jij onze nieuwe Lead Webdesigner? Dan zien we je sollicitatie graag tegemoet. Dat kan door de sollicitatiebutton te gebruiken.