Merchandise Planner

Als Merchandise Planner ben je het financieel geweten van de Categorie en je identificeert kansen voor optimalisatie van omzet, voorraden en marges. Samen met de collega’s van het Merchandise Planning team zorg je o.a. voor de juiste hoeveelheid voorraad op het DC, in de winkels en online. Je streeft naar een optimale beschikbaarheid voor de klant, zodat de financiële doelstellingen van jouw productgroepen behaald kunnen worden.

Wat ga je doen?
Als Merchandise Planner ben je verantwoordelijk voor de omzet, voorraad en intake planning van het assortiment van Prénatal. Vanuit de strategie maak je, in samenwerking met de Category Managers, de vertaalslag naar het budget en het assortiment plan. De analyses die je maakt over voorgaande periodes over product prestaties, dienen als input voor dit plan.

Ook tijdens de verkoop periode, analyseer je de prestaties van de productgroepen en individuele artikelen. Je past de planning aan waar nodig, doet voorstellen m.b.t. afprijzingen en promoties. De conclusies uit jouw analyses en re-forecast activiteiten zijn belangrijke input voor inkoop-beslissingen. Je bewaakt de budgetten en overziet replenishment activiteiten. Je onderhoudt regelmatig contact met E-commerce team om te zorgen dat de beschikbaarheid van dit belangrijke verkoopkanaal optimaal blijft.

Wat verwacht Prénatal van jou?
Samenwerken is erg belangrijk bij deze functie. Naast uiteraard intensieve samenwerking met je directe Merchandise - collega’s en het Category Management team, zul je regelmatig contact onderhouden met o.a. de afdeling Logistiek en Finance.

Je hebt een gestructureerde manier van werken, bent in staat om prioriteiten te stellen en accuraat te werken onder druk. Daarnaast ben je commercieel gedreven en enthousiast.

Deze functie vraagt om sterke analytische vaardigheden, waardoor je in staat bent om knelpunten, oplossingen en mogelijkheden voor procesverbetering te identificeren en implementeren. Hiertoe beschik je ook over goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid, zowel in Nederlands als in Engels. Je beschikt over een afgeronde relevante Hbo-opleiding en 3 tot 5 jaar relevante ervaring binnen Retail planning/ financiële analyses. Ervaring met MS Excel is een pré.

Wat biedt Prénatal jou?
We bieden je een uitdagende werkomgeving aan in een Retailorganisatie die volop in beweging is! Daarnaast hebben we goede arbeidsvoorwaarden, met veel mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen. Ook hebben we voor jou een aantal kortingen geregeld bij diverse verzekeringen zoals een collectieve ziektekostenverzekering en diverse kortingen op verzekeringen bij Centraal Beheer. Tenslotte krijg je als werknemer van Prénatal korting op ons eigen assortiment.

Wie zijn wij?
Prénatal is dé winkel die zich richt op het verkopen van babyartikelen en alles wat daarbij komt kijken. We hebben op dit moment bijna 52 filialen verspreid door heel Nederland (onder andere in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht), verdeeld in Megastores en Citystores. Ons Servicekantoor, Prénatal Hearts, is gevestigd in Amersfoort Vathorst. Meer informatie kun je vinden op www.prenatal.nl.

Interesse?
Wordt jij onze nieuwe collega? Dan zien we je sollicitatie graag tegemoet. Dat kan door de sollicitatiebutton te gebruiken.