drie pioniers: de geschiedenis van Prénatal

Het verhaal van Prénatal is het verhaal van drie pioniers: Henk, Remko en hun zus Trees Meijer. Zij hebben met vallen en opstaan, met veel vreugde en af en toe een traan, het fundament gelegd voor onze succesformule. Het was Trees die in eind jaren vijftig een Libelle opensloeg en een verhaal tegenkwam over een Franse winkelketen voor jonge moeders. Meteen voelde Trees dat (toekomstige) ouders dit nodig hadden: het artikel was dé inspiratie voor het oprichten van Prénatal Moeder en Kind.

Het begon met de allereerste winkel in ’t hart van Groningen in 1959; Ruim 60 jaar na dato zijn er inmiddels zo'n 40 winkels, verdeeld in warenhuizen, stadswinkels en fashionboutiques. Daarnaast runnen we een succesvolle webshop.

Je staat er vast niet dagelijks bij stil, maar waarschijnlijk is Prénatal ook met jouw leven verbonden. Liep jouw moeder trots achter een Emma Combi kinder- of wandelwagen? Of heb je nog oude foto’s van houten groeimeubelen of weelderig gedecoreerde plastic commodes, gekocht bij Prénatal? De kans is héél groot!

Prénatal stond ook aan de wieg van vele innovaties: wat dacht je bijvoorbeeld van het rompertje, nog steeds wereldwijd een onmisbaar onderdeel van elke babyuitzet? Een uitvinding van Trees Meijer. Eén van haar eerste cadeaus aan jonge ouders om het ouderschap leuker en comfortabeler te maken. We zijn haar bij elke verschoning nog steeds dankbaar. 

Sinds 2006 zijn wij onderdeel van de Artsana Group. Er werken vandaag de dag ca. 700 medewerkers in de warenhuizen, stadswinkels, fashionboutiques, webshop en het Prénatal Hearts servicekantoor in Amersfoort.